Ας συνεχίσουμε να χαράζουμε δρόμους για την αναρχία, με αδέσμευτη  σκέψη και δράση!


Επικοινωνία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 196 PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 31 Αύγουστος 2019 21:55

 

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ E I

το 196ο φύλλο (Σεπτέμβριος 2019)

της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας

Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η   Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ

 

diadromi-196

 

Από το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019,  βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας και σε σημεία διάθεσης του ημερησίου και περιοδικού τύπου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.

Το προλογικό σημείωμα σε αυτό το φύλλο έχει ως ακολούθως:

 

Από την μια ο «συνεχιστής» του Ανδρέα Παπανδρέου, που έχει ήδη αναλάβει το «τιτάνιο» και «ιστορικό» έργο ανασυγκρότησης της λεγόμενης μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ο κατά κόσμον Αλέξης Τσίπρας. Ήταν ο «ξυπόλητος», ο καταληψίας, το παιδί του αριστερού κομματικού σωλήνα, και όμως εκτινάχθηκε, τα κατέκτησε όλα, όπως περηφανεύεται, σε νεαρή ηλικία και τώρα είναι έτοιμος να επιβάλει την τάξη και την πειθαρχία στο κόμμα του, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος, με κάθε κομματικό μέσο. Τα έδωσε όλα στους «Μεγάλους», ακόμα και την αριστερή ψυχή του την κατέθεσε με ευλάβεια στο μεγάλο στόχο της επιβολής, όχι ενός αλλά δύο μνημονίων. Είπε ψέμματα, είναι αλήθεια, τόσα που και ο ίδιος από ένα σημείο και μετά τα έχασε, ταυτίστηκε με την αλήθεια της απάτης του και όσο αυτή γιγαντωνόταν τόσο αυτός συνέχιζε σε σημείο πραγματικού παραληρήματος. Και παρ’ όλα αυτά άντεξε στην εκλογική αρένα, επειδή η αριστερή «παραμύθα» είναι το κάτι άλλο, επειδή ήταν χρήσιμος όπως κάθε υπαλληλάκος της εξουσίας, κάθε χρήσιμο γρανάζι στην μηχανή τής κάθε «επαναστατημένης» αριστερής καρικατούρας. Αξιομνημόνευτος, προταθείς ακόμα και για Νόμπελ Ειρήνης, για την προσφορά του στην εμπέδωση των κυριαρχικών σχεδιασμών στα δυτικά βαλκάνια. Μια απόδειξη των απεριόριστων δυνατοτήτων τής κομμουνιστικής διαχείρισης των εξουσιαστικών «αδιεξόδων». Άξιος.

Και από την άλλη ο νέος Μεταρρυθμιστής, φουριόζος, έτοιμος από καιρό, εκπαιδευμένος για την «αποστολή», βγαλμένος από τα σπλάχνα της πολιτικής ελίτ, της πολιτικής παράδοσης, έτοιμος να αποδείξει ότι όσοι τον υποτίμησαν γελάστηκαν. Θα δώσει περισσότερα και απ’ όσα μπορεί, ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν, η πολιτική ορθότητα θα θριαμβεύσει, ο δρόμος του είναι στρωμένος ήδη από την «παλαβή» κυβερνώσα αριστερά. Το επιτελικό κράτος έρχεται να αποδομήσει το «ρεμπελιό» των προηγούμενων, να υψώσει την αξιοκρατία σε ιδανικό, σε μια κοινωνία που έμαθε να κάνει ό,τι της καπνίσει κυριολεκτικά και μεταφορικά και που έχει «μπάρμπα στην Κορώνη» για κάθε ενδεχόμενο. Η κοινωνία των αγράβατων, αριστερών χαβαλέδων τελείωσε, τα κεφάλια μέσα στα κράνη, λες και προηγουμένως επιτρεπόταν το αντίθετο. Την ΕΥΠ την αναλαμβάνει ένας πρώην σεκιουριτάς που έκανε δουλειές με τους αμερικανούς, λες και αυτός θα είναι καλύτερος από τον Ρουμπάτη, που παρακολουθούσε ακόμα και τους συντρόφους τού Συριζα. Καταργείται το «άσυλο» στα πανεπιστήμια και στα εξάρχεια γίνονται εκκαθαρίσεις των «σκουπιδιών» και της «σκόνης», όπως είπε και το καμάρι του αστυνομικού συνδικαλισμού, καλύτερες από εκείνες της κυβερνώσας αριστεράς, που δεν ήταν και λίγες. Λάμπει, ήδη, η «Φωτεινή Ελλάδα» του Κυριάκου σαν το κεράκι της Λαμπρής. Άξιος και αυτός.

Αυτοί οι δυο είναι τόσο «άξιοι», που αν ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλο τρόπο, γιατί και τώρα ενωμένες είναι, θα μεγαλουργήσουν. Και αν δεν μπορέσουν οι ίδιοι, δεν πειράζει, όλοι οι μεγάλοι σκαπανείς, άλλωστε, έχουν την ίδια τύχη. Να βλέπουν να καρπίζουν οι κόποι τους, έστω και αν τους θερίσουν οι επόμενοι. Ο Μεγάλος Συνασπισμός είτε έτσι είτε αλλιώς έχει συμφωνηθεί.

Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη…

Σεπτέμβριος 2019

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:

Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ» ΚΑΙ «ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΩΝ» ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ…

Eμείς και   οι άλλοι

Βιβλιοδιαδρομές

KΟΝΓΚΟ: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Σιβηρία καίγεται, ο πλανήτης μετρά αντίστροφα

Η φωτιά στην Ελαφόνησο και οι χωματερές της τουριστικής ανάπτυξης

Μικρά και Μεγάλα

 

Τρόποι επικοινωνίας

προσωπικά: ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ Αθήνας: Σαριπόλου 8 (Δίπλα στο αρχαιολογικό Μουσείο)

ταχυδρομικά: Σαριπόλου 8, Τ.Κ. 10682, Αθήνα

τηλεφωνικά: 69 73 79 92 07

ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Συνδρομές (για 10 φύλλα)

Εσωτερικού: 20 ευρώ

Ευρώπης: 30 ευρώ

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 31 Αύγουστος 2019 22:58
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Valid XHTML and CSS.